Death by Oreo cupcake!

Reteta preluata de aici.

Ingrediente pentru 15 cupcake:

  • 2 oua
  • 250 g ricotta
  • 100 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 200 g zahar
  • 50 g ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • cca 30 biscuiti Oreo
  • 400 ml frisca

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180°C, pregatim tava de muffins cu hartiutele si incepem sa despartim 10 biscuiti. Crema va ramane lipita doar de o parte. Partile fara crema le  punem in robot si pulsam pana obtinem un “praf” asemanator cafelei macinate pe care o dam deoparte. Partile ramase le punem pe fundul hartiutelor de muffins, cu crema in sus. In hartiutele ramase libere punem cate un biscuite intreg.

Amestecam intr-un castron faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, sarea si zaharul. Intr-un alt castron batem ouale cu o furculita, adaugam apoi ricotta, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam bine din nou, dupa care turnam compozitia lichida peste amestecul de faina & co. Amestecam cu o lingura nu mai mult de 30 de secunde, doar cat sa nu mai ramana faina neincorporata. Amestecatul excesiv dauneaza grav muffins-ilor.

Punem cat de repede putem compozitia, umpland formele pe 3/4. Nu trebuie sa lasam  prafulul de copt sa actioneze mult timp in afara cuptorului. Dam la cuptorul incins deja la 180° timp de 20 – maxim 25 minute.

Mixam frisca neaparat RECE . Cand s-a batut bine adaugam si praful de biscuiti si incorporam cu miscari usoare, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn. Punem frisca intr-un sac-à-pochè si decoram muffinsii RECI. Infingem in Oreo frisca cate o jumatate de biscuite, sau unul intreg .

DSC_0440 DSC_0442 DSC_0443 DSC_0444 DSC_0445 DSC_0446 DSC_0448 DSC_0450 DSC_0451 DSC_0454

Spor la bucatarit si pofta buna! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s