Paine de casa.

Sau pseudo-paine impletita. Zic pseudo pentru ca abia mi-au iesit impletiturile. Nu credeam ca-i atat de greu sa faci franjurile din aluat. Una peste alta, painica e simpatica si gustoasa. Asa ca , sa trecem la treaba!

Pentru aceasta reteta am folosit:

  • 1 kilogram de faina
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de sare rasa.
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Faina se amesteca su sarea. Apa calduta se amesteca cu drojdia si se pune peste faina treptat, se amesteca cu o lingura de lemn apoi se ia la framantat. Se adauga treptat uleiul si se framanta un aluat neted si nelipicios. Se pune aluatul framantat la crescut intr-un loc caldut, asezat intr-un castron uns cu putin ulei si acoperit cu folie de plastic. Dupa ce si-a dublat volumul aluatul se imparte in 2 si se face modelul dorit. Dupa ce se impleste sau orice ati ales sa faceti aluatul se mai lasa la crescut in tava timp de 20-30 de minute, apoi se da la cuptor.
Ce mi-a iesit:
DSC_0582 DSC_0583 DSC_0584 DSC_0585 DSC_0586 DSC_0587 DSC_0588 DSC_0589 DSC_0590
Pofta buna si spor la bucatarit! ❤
Anunțuri

3 gânduri despre „Paine de casa.

  1. Pingback: Hot dog pe bat. | Daniela's cooking !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s